Opdracht nieuwbouw Joachim en Anna getekend

2020-07-24

Vandaag werd de bouwovereenkomst met aannemersbedrijf Giesbers uit Wijchen ondertekend voor de start van onder andere de bouw van de eerste gebouwen/ woningen aan de stadkant van het terrein van locatie Joachim en Anna.
Bijzonder dat vandaag 24 juli, twee dagen voor het naamfeest van de heiligen Joachim en Anna,  de overeenkomst door Rita Arts en Loeks van der Veen, bestuur De Waalboog en Giesbers werd ondertekend.

Bouw
De komende weken wordt er nog gesloopt en wordt het bouwterrein verder ingericht.  Waarschijnlijk wordt in oktober gestart met de bouw van de eerste woningen voor de bewoners van de huidige afdeling Magnolia (gerontopsychiatrie). Op de plek van de huidige behandelvleugel en verder op het terrein komt het gebouw waar bewoners van de Wingerd (mensen met dementie en gedragsproblematiek) komen te wonen. De bouwperiode voor de twee nieuwe gebouwen bedraagt een jaar. In het vroege najaar van 2021 gaan de eerste verhuizingen plaatsvinden.

Het begin is gemaakt!

  deel dit nieuws op Linkedin

  deel dit nieuws op twitter

Oplevering Arcadegebouw Joachim & Anna

2020-06-08

Binnenkort wordt het eerste gebouw in de herontwikkeling Joachim & Anna in Nijmegen, onderdeel van Stichting De Waalboog,  in gebruik genomen. In de getransformeerde Kapel kunnen dan de grote activiteiten van de locatie in een ruime en sfeervolle ruimte plaats vinden. Bijzonder zijn de glas in loodramen naar ontwerp van kunstenaar Ted Felen die het zonlicht op een prachtige wijze breken en kleuren.
Vandaag was de eerste in een serie deelopleveringen. De locatie Joachim & Anna wordt komende jaren herontwikkeld naar ontwerp van Buro SBH, Caro van Dijk en Buro Harro.

  deel dit nieuws op Linkedin

  deel dit nieuws op twitter

Werkzaamheden C3 gestart

2020-05-18

Pal naast de bouwput waar Tech Plaza verrijst, het gebouw voor Techniek & ICT, zijn Rotsbouw en Rijkaart gestart met de verbouw van het gemeentelijk monument aan de Vosdijk, ook bekend als Akzo gebouw C3. Het functioneel en technisch ontwerp is van de hand van Buro SBH voor de internationale schakelklas van Rijn IJssel. Het karakteristieke gebouw wordt onderdeel van de Velpercampus, een broedplaats in ontwikkeling voor onderwijs (Rijn IJssel), onderzoek en werk (AkzoNobel en Tejin) op het voormalige Enka fabrieksterrein.

  deel dit nieuws op Linkedin

  deel dit nieuws op twitter

Nieuwe website Buro SBH online

2020-05-12

Onze website liep op z'n laatste benen. Technieken waren verouderd en werkten niet meer op de moderne internetservers. Daarom lanceert Buro SBH vandaag een nieuwe frisse website volgens de laatste stand der techniek. Onze projecten die we hebben gerealiseerd en waar we op dit moment aan werken vormen de kern van de website. Het laat immers zien wat we doen en waar we voor staan. Het projectenoverzicht is uitgebreid en overzichtelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden om in het overzicht te zoeken op discipline, typologie of locatie. Daarnaast presenteren we ons natuurlijk als buro en als team.

  deel dit nieuws op Linkedin

  deel dit nieuws op twitter

Grondwerk wooncomplex Leidenweg gestart

2020-05-11

Bouwbedrijf van Wijnen Arnhem is gestart met het grondwerk voor de bouw van 71 levensloopbestendige huurwoningen in de wijk Elderveld in Arnhem. Het wooncomplex is een gezamenlijke ontwikkeling van Buro SBH en Van Wijnen projecten voor Portaal. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

  deel dit nieuws op Linkedin

  deel dit nieuws op twitter

Verbouw villa Midwijck Vorden

2020-04-29

Buro SBH maakt het ontwerp voor de verbouw van villa Midwijck in Vorden. De voormalige apotheekwoning wordt verbouwd voor mensen met een verstandelijke beperking die in een woongroep in de monumentale villa gaan wonen. Buro SBH maakt het ontwerp in opdracht van de eigenaar en in nauw overleg met het ouderinitiatief.

  deel dit nieuws op Linkedin

  deel dit nieuws op twitter

Eerste paal Techniek&ICT RijnIJssel Arnhem

2020-04-08

Met het boren van de eerste paal is dinsdag het startsein gegeven voor de Velpercampus in Arnhem. De eerste paal werd geboord in het bijzijn van Ben Geerdink voorzitter van het college van bestuur van ROC Rijn IJssel. De gebeurtenis had in kleine kring plaats vanwege de coronamaatregelen.

Met de paal is de grondslag gelegd voor het gebouw Tech Plaza, waar straks alle studenten van techniek, ICT en laboratorium worden gehuisvest. Als alles volgens plan verloopt, wordt het gebouw in mei volgend jaar opgeleverd en kunnen de studenten er na de zomer van 2021 intrekken.

Het voormalige laboratoriumgebouw van Akzo wordt verbouwd en met ruim 2/3 deel uitgebreid naar ontwerp van Ector Hoogstad en Buro SBH.
Link naar de video-opname van deze eerste paal.

  deel dit nieuws op Linkedin

  deel dit nieuws op twitter