Theater aan de Rijn  |  Arnhem



Discipline:    Architectuur, Advies
      
Typologie:    Cultuur, Herontwikkeling, Studies & selecties
      
Jaar:    2011
      
Team:    Gerrit Goudkuil, Michiel Akkersdijk en Maaike Wichern
      
Opdrachtgever:    Generale Oost

Haalbaarheidsstudie naar de verbouwing van het Theater aan de Rijn. Naar aanleiding van de haalbaarheidsstudie voor het cultuurcluster aan de Weertjesstraat heeft Buro SBH voor Generale Oost een haalbaarheidsstudie gemaakt voor een theater aan de Rijnstraat in Arnhem. In deze studie heeft Buro SBH voorgesteld de bestaande entree van het theater te verplaatsen van de Rijnstraat naar de Kleine oord / Bartokpark waardoor er een levendig erf/plein ontstaat aan de zuidzijde van het bestaande pand. Tevens heeft Buro SBH voorgesteld en onderzocht de theaterzaal onder de monumentale kap te plaatsen.
 












< terug naar het overzicht